Scroll

Windmill Green

Client

FORE Partnership

Location

Manchester

Client

FORE Partnership

Location

Manchester

This project was the redevelopment by FORE Partnership of a 1970s building into a highly sustainable building offering Grade A office, retail and leisure space, located in a prime location in the city.

Designed by TP Bennett Architects, the building was partially demolished, stripped back to shell, extended over a courtyard and two new floors were added to create circa 80,000 sq ft. Built with sustainability at heart, the building achieved BREEAM ‘Outstanding’ and WELL Building Standards.

Windmill Green was completed in March 2019 and provides a new kind of workspace. The brick façade and windows have been replaced with curtain walling incorporating green terracotta, a curved corner and a new impressive entrance with a living wall. A communal roof terrace provides stunning panoramic views and also accommodate solar panels and an apiary for bees.

A dedicated entrance, lockers and showers are provided for cyclists. A ground floor café will spill out onto the pavement and the new public realm works. The lower floors will provide flexible co-working space to create a collaborative, inspiring and supportive environment.

Winner - Commerical - RICS Regional Social Impact Awards 2020 (North West)

View all projects on map
Copy the URL below and share: